IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google разширява портфолиото си от инвестиции в Азия

Гигантът инвестира в китайска мобилна платформа за стрийминг на игри на живо

13:45 | 05.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският технологочен концерн Google добави китайската мобилна платформа за стрийминг на игри на живо Chushou към своя списък с инвестиции в Азия, предава TechCrunch.

Базираният в Пекин стартъп обяви днес, че е завършил кръг на финансиране, в който Google се е присъединил като нов инвеститор. С този кръг досегашното финансиране на компанията възлиза на над 120 млн. долара. Сред предишните инвеститори в Chushou се нареждат Qiming Venture, Shunwei Capital и Alpha X Capital, като те са се присъединили и към новия кръг.

Chushou не разкрива размера на сегашната инвестиция, но предишното финансиране, което е обявено точно преди година, е било 58 млн. долара.

Инвестициите на Google в Азия вече обхващат стрийминга на игри на живо (Chushou), изкуствения интелект (Mobvoi, също в Китай), аутсорсинг на задачи (индийската Dunzo) и хардуера (HTC в Тайван). От своя страна, CapitalG, фонд на компанията майка на Google – Alphabet, е подкрепил китайската Innolight, както и няколко индийски стартъпа, включително Practo, Commonfloor и Cuemath.

В прессъобщение Франк Лин, директор корпоративно развитие на Google в Северна Азия, коментира, че Chushou е създала впечатляваща платформа, която има бързо разрастваща се база от създатели на съдържание и клиенти.

Създадената през август 2015 г. Chuchou твърди, че има повече от 8 млн. уникални потребители на стрийминг, като средно 250 хил. души гледат дневно.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още