IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google+ се бори с проблеми с паметта

Напливът към новата социална мрежа препълни сървърите на компанията

10:43 | 11.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Google Plus просто взе идеята за социалните филтри на готово и я реализира в интересен и удобен интерфейс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Google Plus просто взе идеята за социалните филтри на готово и я реализира в интересен и удобен интерфейс. Снимка: Ройтерс

Огромният наплив към конкурента на Facebook - Google+, доведе през уикенда до проблеми със запаметяването. Както съобщава инженерът и вицепрезидент на Google Вик Гундотра в кратка бележка в своя профил, услугата за проследяване на съобщенията е излязла извън строя за 80 минути заради препълване на паметта на сървър.

В резултат от това системата е продължила да праща едни и същи мейли до голяма част от потребителите си. "Не очаквахме толкова голям интерес в толкова кратки срокове, а трябваше да сме подготвени", казва още Гундотра и се извинява за причинения от компанията му спам.

В момента Google+ се намира все още в тестов период. Нови потребители може да се включват само по покана на вече регистрирани.

Google+ има доста различни функции от тези на конкурента си Facebook и по всичко изглежда, че компанията е разбрала най-важното за повечето потребители на интернет - информация за всичко и комуникация с почти всеки - с приятели, познати, колеги, бивши гаджета или състуденти. Всички те се класифицират в т. нар. кръгове.
Категоризацията на контактите е доста смислена новост.

Информацията на стената може да се управлява чрез хронологични потоци на съдържанието, които се определят чрез етикети на контактните групи. Така например цялото съдържание, което се генерира от потребителите, добавени в кръга "колеги", ще виждате споделеното съдържание от тях само в работно време - от 9 до 17 часа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още