IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ще строи нов комплекс в Тайван

Компанията в момента има около 2000 тайвански служители

12:06 | 26.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Онлайн гигантът Google съобщи днес, че ще открие инженерен комплекс в Тайван, чиято цел е разработка на изкуствен интелект, предаде ДПА.

Ще разширим присъствието си в Тайван с нов комплекс, разположен в Ню Тайпе сити, каза в Тайпе Рик Остерлох, старши вицепрезидент на компанията, отговарящ за устройствата и услугите.

Google обяви през март 2018 година, заедно с тайванския производител на смартфони HTC, най-голямата в страната кампания за наемане на служители като част от усилията за развитието на хиляди експерти в областта на изкуствения интелект. Сега фирмата има около 2000 тайвански служители.

Остерлох посочи днес, че Тайван се е превърнал в най-големия център за проучвания и разработки на компанията в Азия. Целта на Google е да наеме още хиляди местни служители.

Google си сътрудничи с тайванските власти от 2018 година за разширяване на дигиталната икономика на страната. Тази година Google се стреми да предложи основно въведение в изкуствения интелект на 10 000 души в страната и да обучи 20 000 разработчици.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още