IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ускорява частичното отваряне на офисите си

Компанията иска отново да започне да приема служителите си в офисите в някои части на Съединените щати

12:49 | 01.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Google, една от първите големи американски компании, които изпратиха у дома служителите си миналата година заради коронавируса, пусна нови насоки, ускорявайки плановете си да върне хората в офисите, пише CNBC.

Докато милиони американци се ваксинират всеки ден, Google започна да мисли как по-бързо да отвори офисите си в някои части на Съединените щати на доброволна база още преди срока от 1 септември, който сама беше поставила за целта. Това сочат вътрешни за гиганта документи, разгледани от медията.

Офисите ще отговарят при ограничен капацитет през април на база на наличието на ваксини и на намаляването на броя на новозаразените с Covid-19.

“Измина година, откакто много от нас работят от вкъщи, а мисълта за завръщане в офиса може да предизвиква различни емоции“, пише Фиона Чикони, новият ръководител на операциите, свързани със служителите в Google. Тя съветва работещите в компанията да се ваксинират срещу Covid-19, но посочва, че това не е задължително.

Ако след 1 септември служителите искат да работят от дистанция за повече от 14 дни годишно, те ще трябва да поискат формално разрешение за това, гласи отделен документ. „Те могат да кандидатстват за до 12 месеца „при особено изключително обстоятелства“. Освен това компанията може да извика служителите обратно в офиса по всяко време.

Google все пак се подготвя за по-мащабно отваряне на офисите през септември, когато се очаква служителите да се появяват поне по три дни в седмицата. Компанията има различен подход от другите в сектора като Facebook и Twitter, които обещаха да позволят работа от дистанция за неограничено време.

В имейл до CNBC Google е потвърдила информация от вътрешните си документи.

Чикони пише, служителите ще се върнат в преструктурираните офиси, като ще е позволено да водят и кучетата си. По думите ѝ планирането се води от групите за Недвижими имоти и Услуги на работното място.

„Офисите няма да изглеждат точно по начина, по който си ги спомняте, но нашите невероятни екипи правят всичко възможно да ги направят удобни, включително чрез предоставянето на храна, снакс и удобства, където е възможно“, посочва още тя.

И все пак не пропуска да предупреди служителите да бъдат внимателни, за да се „предотврати нова вълна на вируса“, допълвайки, че Бразилия изпитва „значителни трудности“ с нарастващия брой случаи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още