IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google засилва облачния си бизнес с ново придобиване

Технологичният гигант купува Alooma - компания за миграция на данни

13:46 | 20.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Технологичният гигант Google обяви, че ще придобие компанията за миграция на данни Alooma, като част от усилията си да настигне по-големите си конкуренти на пазара на облачни услуги Amazon.com и Microsoft, предава Ройтерс.

Google изостава спрямо Amazon и Microsoft в бързо развиващия се бизнес за подпомагане на компании да се прехвърлят към облака. Google Cloud имаше дял от 8,5% от световния пазар на облачни услуги към края на 2018 г. според Canalys.

Amazon Web Services имаше 31,7%, а Microsoft Azure – 16,8% през същия период, допълва компанията за пазарни проучвания.

През ноември Google нае бившия продуктов директор на Oracle Томас Къриян за главен изпълнителен директор на подразделението си за облачни решения.

Alooma, чиято централа се намира в Редууд Сити, Калифорния, помага на компаниите да улеснят мигрирането на данните чрез инструмент, който позволява прехвърлянето на информация от няколко източника на едно място.

Компанията набра 15 млн. долара от инвеститори, сред които водещите фондове за рискови инвестиции Sequoia Capital и Lightspeed, сочи информация на Crunchbase.

Google не разкрива условията на сделката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още