IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GoPro пуска своята първа камера за стрийминг на живо

Целта на американската технологична компания е да успее да възвърне предишната си рентабилност след сериозния спад в стойността на акциите в последните години

21:05 | 20.09.18 г.
<p>
	<em>Главният изпълнителен директор на GoPro Ник Удман, Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на GoPro Ник Удман, Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания GoPro пусна на пазара своята първа камера за стрийминг на живо в опит да привлече инвеститорите и да подобри представянето си по време на празниците.

Камерата Hero 7 Black струва 399 долара и разполага с нова технология за стабилизиране, както и с възможност за гласова команда и нов видео формат, наречен TimeWarp, компресиращ по-дългите кадри в кратки, ускорени видеа, предава CNBC. 

Компанията обяви, че освен тази камера ще пусне и други два варианта – Hero 7 White и Hero 7 Silver, съответно за 199 и 299 долара. Те са водоустойчиви и имат подобрена стабилизация и качество на изображението, както и софтуер за гласово разпознаване.

Главният изпълнителен директор на GoPro Ник Удман сподели, че новата стабилизираща технология, която компанията нарича HyperSmooth, е най-голямата иновация при видеото с висока резолюция.

GoPro е оборудвала своите флагмани със специални функции за споделяне и връзка със социалните платформи, както и с уникални видео формати, в опит да повиши своите продажби.

Акциите на компанията се обезцениха с 92,7% през последните пет години. В момента книжата се търгуват под 7 долара за акция.

Удман заяви пред CNBC, че след години на опити за постигане на различни ценеви нива, той се надява, че новата серия камери ще помогне на компанията да възстанови своята рентабилност.

„Това е голямо предизвикателство, защото на много от пазарите, всъщност ние сме единственият играч“, заяви Удман, като добави: „Нямаме нито един голям конкурент, който да ни помогне да направим сравнение между продуктите, да разберем ценевата чувствителност. Трябва да разберем всичко това сами“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още