Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Готов ли е мобилният бизнес за 5G?

Според Майк Шорт от Telefonica Europe индустрията първо трябва да проучи всички предизвикателства на мрежите

Готов ли е мобилният бизнес за 5G?

Посетители на Mobile World Congress в Барселона. Снимка: Ройтерс

Индустрията за мобилни устройства трябва да осмисли 5G като “следващото поколение” мрежи, като проучи “предизвикателствата във всички слоеве на технологията”, заяви Майк Шорт, вицепрезидент на Telefonica Europe по публичните въпроси, по време на Mobile World Congress в Барселона.

В рамките на една от сесиите, покриваща темата за следващото поколение мобилни технологии, Шорт заяви, че 5G ще бъде нещо повече от това, което се случва в момента в мобилния свят, и ще има огромно влияние върху начина, по който хората се свързват с интернет.

Според Мат Гроб, вицепрезидент на Qualcomm, обаче не е нужно светът да бърза толкова за 5G.

“Разполагаме с екипи от инженери, които работят по LTE и 5G. Всеки път, в който екип по 5G разкрие нещо ново, LTE инженерите отвръщат като ги сравняват”, коментира той.

Подчертавайки необходимостта от ново поколение мрежи, Миша Дохлер, професор по безжична комуникация в King’s College London, настоя, че светът наистина се нуждае от 5G и най-вече от скок в трафика на данни. Според него индустрията приближава своеобразна граница и се нуждае от нов пробив, който всички се надяват да дойде именно от 5G.

“5G означава фундаментална промяна в технологиите и ще има значително въздействие върху това как ние предлагаме услугите си”, категоричен бе Алан Кок, директор развитие на TeliaSonera.

Още по темата

Главният технологичен директор на Ericsson пък смята, че е важно преди всичко да има пълна яснота за нуждите на индустриите, които се променят заради мрежите. Това означава, че има по-широк кръг от потенциални изисквания към продуктите на пазара.

“Рискът с 5G е, че се разпростираме твърде широко в изграждането ѝ, за да успеем да се справим с това. Но все още не знаем напълно”, коментира той.

Повече новини от Mobile World Congress можете да прочетете тук.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
САЩ ограничиха износа на технологии за най-големия производител на чипове в Китай