IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Grab и Uber глобени с 9,5 млн. долара от антимонополния регулатор в Сингапур

През март тази година Uber продаде регионалния си бизнес на главния си конкурент от Малайзия в сектора на превозите с лични превозни средства Grab

11:26 | 24.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Антимонополният регулатор глоби компаниите Grab и Uber с 13 милиона сингапурски долара или 9,5 милиона щатски долара заради сделката, станала неотдавна, по продажбата на бизнеса на американската група в Югоизточна Азия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Grab трябва да плати 6,42 млн. синг. долара (4,7 млн. щ.д.), а Uber - 6,58 млн. синг. долара (4,8 млн. щ.д.).

"Тази сделка е довела до значителен спад на конкуренцията на пазара на частните превози на хора", се уточнява в комюникето на регулатора.

Освен това веднага след продажбата стойността на услугите на Grab е скочила с 10-15 на сто. Антимонополният регулатор допълни, че получава множество жалби и от клиенти, и от шофьори на колите, които работят за Grab, заради промени в тарифните правила, въвеждането на допълнителни комисионни, преразглеждането на програмите за лоялност и други.

През март тази година Uber продаде регионалния си бизнес на главния си конкурент от Малайзия в сектора на превозите с лични превозни средства, организиран чрез мобилни приложения. В създаденото ново дружество на територията на Сингапур американската компания получи 27,5 на сто от акциите. Стойността на сделката не бе обявена. Към днешна дата мобилното приложение на Grab е било свалено над 86 милиона пъти, то действа в повече от 190 града в страни като Виетнам, Камбоджа, Индонезия, Малайзия, Мианма, Сингапур, Тайланд и Филипините.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още