IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Grab ще инвестира 2 млрд. долара в Индонезия

Средствата са набрани от японската SoftBank

11:55 | 29.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатската компания за споделено пътуване Grab обяви днес, че ще инвестира 2 млрд. долара в Индонезия в следващите пет години. Компанията ще използва капитал, който е получила от японския технологичен инвеститор SoftBank Group, предава Ройтерс.

Инвестицията ще помогне за създаването на следващото поколение транспортни мрежи и за трансформиране получаването на ключови услуги, като здравеопазването например, посочва Grab.

"SoftBank ще инвестира 2 млрд. долара в страната чрез Grab, за да засили дигитализацията на ключови услуги и инфраструктура“, коментира базираната в Сингапур фирма.

По-рано днес главният изпълнителен директор на SoftBank Масайоши Сон също коментира пред репортери, че компанията ще инвестира 2 млрд. долара в Grab. Той не уточни дали става дума за ново финансиране, или за средства, обявени по-рано.

Освен това SoftBank ще помогне на Grab да изгради втора централа в индонезийската столица Джакарта, обясни Сон.

През март SoftBank вложи близо 1,5 млрд. долара чрез своя Vision Fund, след като азиатската фирма увеличи усилията си за набиране на капитал, откакто придоби бизнеса на конкурента си Uber Technologies в Югоизточна Азия през миналата година.

Grab не е открита веднага за коментар. В изявлението си тя посочва, че от 2017 г. е инвестирала над 1 млрд. долара в Индонезия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още