IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Експлодиращата технологична стартъп система в Африка

От гледна точка на икономическия потенциал и растеж Африка никога не е била по-важна за световната сцена

11:18 | 06.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

От гледна точка на икономическия потенциал и растеж Африка никога не е била по-важна за световната сцена от днес, коментира VisualCapitalist.

Африка е дом на най-бързо растящите градове и повече от половината от растежа на световното население ще се случи на континента през следващите десетилетия. До 2050 г. градове като Лагос и Киншаса ще бъдат глобални мегаполиси всеки от тях с по над 30 млн. жители.

Африка е и в началото на технологичния си ренесанс. Наскоро WeAreSocial съобщи, че 7 от 10-те най-бързо растящите интернет населения в света са в Африка. Това поставя началото на тенденция, която вероятно ще преоформи цели икономики, докато нови компании бързо изпреварват установените технологии, идеи и инфраструктура.

Именно затова голяма част от възможностите се намират в бъдещето. Към днешна дата проникването на интернет в Африка е само 29%, което означава, че по-голямата част от растежа и мрежовите ефекти тепърва ще се случват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още