IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Groupon придоби стартиращата компания за екскурзии Uptake

Сайтът за намаления вероятно се опитва да се сдобие с квалифициран персонал от разработчици, които да ползва и в други проекти, пише специализиран блог

12:01 | 01.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Groupon придоби стартиращата компания за екскурзии Uptake

Мрежата за групово пазаруване Groupon придоби специализирана в екскурзиите стартираща компания Uptake, пише специализирания блог All Things D.

Засега не е ясно обаче какво смята да прави сайтът за локални оферти с намаления с Uptake. Вероятно компанията се опитва чрез сделката да се сдобие и с квалифициран персонал, особено разработчици, които след това могат да се ползват за всички проекти, пише още близкият до Wall Street Journal блог.

Цената на сделката е двуцифрена в милиони долари, е съобщил „запознат с транзакцията източник“, но официална информация засега липсва.

От основаването си през 2008 г. Uptake е със седалище в калифорнийския град Менло Парк, където наскоро се премести и Facebook.

Платформата на Uptake е силно насочена към социалните мрежи, за да ползва от тях информация за интересите и предпочитаните пътувания на потребителите и техните приятели. По този начин са възможни и препоръки от лица, на които потребителят има доверие.

В сътрудничество с Expedia Groupon предлага ваучъри за намаления за екскурзии. Вероятно Uptake ще бъде интегриран в тази области, като може би разполага със специална технология, която Groupon може да ползва и в други области.

Напоследък Groupon придоби няколко малки интернет компании, сред които онлайн търговеца Adku и сайтът за социално пазаруване Mertago.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още