IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките технологични компании се измъкват от кризата

Укрепването на икономиката на страната повиши търсенето на ИТ продукти и услуги

10:50 | 06.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичният сектор в Гърция започва да се измъква от кризата, показват данни на публичните компании в този бранш, цитирани от "Катимерини". От отчетите на листнатите на фондовата борса в южната ни съседка технологични компании е видно повишаване на печалбите през 2017 година.

Те се движат в широки граници - от 0,2% за компанията Inform Lycos до 24% за Space Hellas. Факт е обаче, че укрепването на гръцката икономика се отразява в увеличаването на търсенето на ИТ продукти и услуги.

През август Гърция трябва да сложи край на спиралата от спасителни споразумения. Надеждите на управляващите са, че това ще стане без допълнителни изисквания от кредиторите, които да бъдат удовлетворени от данните за ръста на гръцката икономика и извършените реформи в последните години.

В последните месеци обаче се появяват опасения, че Атина бави някои ключови промени и това може да наложи на предпазно споразумение, за да бъде гарантирано, че Гърция ще продължи по пътя, по който е поела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още