Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

GSMA ще възстановява средства на участниците в Световния мобилен конгрес

Събитието беше отменено малко преди провеждането му през февруари

GSMA ще възстановява средства на участниците в Световния мобилен конгрес

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Организаторът на най-голямата конференция за мобилни технологии MWC 2020 в Барселона ще предложи възстановяване на средства и отстъпки за бъдещи събития на десетките хиляди участници и компании, които са платили за участие в отменения форум, който трябваше да се състои през февруари, пише Bloomberg.

MWC беше една от първите големи жертви на пандемията на коронавируса, като досега конгресът не е отменян нито веднъж в 33-годишната си история. С махането на събитието от календара, компаниите от телекомуникационната индустрия загубиха възможността да рекламират по-успешно най-новите си предложения. Най-големите играчи в индустрията често инвестират десетки милиони долари, за да станат изложители на шоуто, докато по-малките плащат стотици хиляди.

Още по темата

Днес GSMA, организацията на мобилната индустрия, обяви, че ще възстанови средствата на всички посетители, като ще върне парите, които са платили за билетите си. Нормалният билет за събитието е на цена от 799 евро. За големите изложители GSMA предлага отстъпки за участие в бъдещите конгреси, като алтернатива на възстановяването на големи суми в момента.

Матс Гренрид, генералният директор на GSMA, заяви в интервю за Bloomberg при отменянето на MWC, че организацията „търси солидарност“ и всеки да поеме собствените си разходи.

Някои големи оператори вече изразиха пред GSMA намерението си да участват в конгреса догодина, твърди източник, запознат със ситуацията. Сред тези компании се нареждат Orange, Telefonica, Vodafone Group и NTT Docomo.

По-големите компании ще имат опцията да получат кредит на стойност 125% от сумата, която са платили за включване в тазгодишното изложение, което ще бъде приложено като 65% отстъпка от цената на присъствие през следващата година, плюс 35% и 25% съответно през следващите две години.

Като алтернатива те могат да поискат да им бъдат възстановени 50% от разходите за MWC 2020 до максимум 150 хил. паунда (178 хил. долара).

За по-малките изложители, които са похарчили до 5000 паунда, ще бъде предложено пълно възстановяване на таксите. Въпреки това те също могат да получат 125% кредит и тригодишни намаления.

Компаниите, които са се отказали от участие преди отменянето на MWC, ще получат кредити и намаления, но не и връщане на средства.

Бордът на GSMA включва директори от редица от най-големите телекоми в света, включително Vodafone и Deutsche Telekom, които са се съгласили с отменянето на събитието. GSMA не очаква нейните членове да поискат да им бъдат върнати парите.

Около 80% от годишния бюджет на GSMA идва от средствата, които тя генерира от MWC Barcelona, твърдят двама източници, запознати с бюджета на групата.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Google получи разрешение за система от подводни кабели от САЩ до Тайван