IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери са направили пробив в акаунтите на 1827 клиенти на Vodafone

Открадната е информация за банкови сметки, имена и мобилни номера

10:22 | 02.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Vodafone обяви, че хакери са направили пробив в акаунтите на 1827 от нейните клиенти през миналата седмица. Това е втората кибератака срещу британска телекомуникационна компания този месец, предава Ройтерс.

Смята се, че хакерите са получили достъп до банковите кодове на жертвите и последните четири цифри от банковите им сметки, както и до имената и мобилните им номера, обяви говорителят на Vodafone.

“Този инцидент е извършен от престъпници, използвали имейл адреси и пароли, получени от неизвестен източник, който е извън Vodafone”, допълва още той.

Малък брой от засегнатите от атаката, извършена в четвъртък, са видяли, че има опити за достигане до сметките им от външни лица.

“Не са получени номера и детайли за кредитни и дебитни карти. Въпреки това информацията оставя тези 1827 потребители уязвими към измами”, обяснява говорителят.

Компанията се свързва с всички, които са потърпевши от атаката.

Миналата седмица доставчикът на широколентови услуги, телевизия и фиксирани услуги TalkTalk обяви, че е бил хакнат и е възможно данните на 4 млн. клиенти да са в ръцете на престъпниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още