IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HBO GO сваля цената на абонамента си

Новите условия вече са в сила, включително и в България, и се случват на фона на огромната конкуренция в сектора

13:38 | 13.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: HBO GO Facebook page</em></p>

Снимка: HBO GO Facebook page

На фона на огромната конкуренция на пазара на видео стрийминг услуги у нас и по целия свят платформата HBO GO вече предлага по-ниска цена за месечен абонамент при директно заплащане, включително и в България, разкри източник на Investor.bg.

Досега абонаментът у нас струваше 9,90 лева месечно. Новата цена е 2,99 евро, като новите условия вече са влезли в сила.

Настоящите директни потребители на платформата са уведомени за промените, а новорегистриращите се потребители ще виждат и заплащат новата цена.

HBO GO добавя нова функционалност – за разплащания през PayPal. Поради въвеждането на PayPal и новата цена е в евро. 

За преминаването към новия план на плащане на 2,99 евро месечно е необходимо потребителите да влязат в настройките на приложението, като изберат „Управление на абонамента“, а след това секция „Информация за плащане“. Там трябва да обновят информацията си за плащане. Нужно е наново да бъдат въведени данните за разплащателна карта или PayPal.

За сравнение, Netflix, другата популярна видео стрийминг услуга у нас, се предлага на цена от 7,99 евро месечен абонамент. 

В интервю за Investor.bg регионалният мениджър на HBO за България Димитър Нойков коментира, че очаква българите да станат все по-смели в онлайн плащанията и броят на абонаментите за стрийминг услуги ще расте. От компанията мислят все повече за създаването на локално съдържание, като ключ към привличането на повече абонати. 

Същевременно в България потреблението на HBO GO е най-голямо през смартфони. 

"41,4% от потребителите гледат през такива устройства. Те са водещи в момента. След това се нареждат компютрите с 39,25%, а на трето място са телевизорите с 10,15%. Таблетите остават четвърти с малко над 8 на сто.", коментира Нойков. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още