IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HMD Global мести центъра си за данни във Финландия

За целта тя си партнира с Google Cloud и консултантската компания CGI

12:18 | 19.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: HMD Global</em></p>

Снимка: HMD Global

HMD Global, компанията, която притежава правата за ползването на марката Nokia за смартфони, мести съхранението на данни за активацията и функционирането на устройствата в Google Cloud Region в Хамина, Финландия, съобщават от компанията.

За целта HMD е сключила партньорство с консултантската фирма CGI и Google Cloud. То ще позволи предлагането на по-добро потребителско преживяване за притежателите на смартфони Nokia и ще подобри скоростта и качеството на актуализациите, допълват от компанията.

Смартфоните на Nokia, които първо ще започнат да съхраняват данни в новия център, ще са новите модели Nokia 4.2, Nokia 3.2 и Nokia 2.2. Данните от по-ранните модели ще бъдат преместени след актуализацията на Android Q, която ще стартира по-късно през 2019 г. и ще приключи през следващата година.

По думите на главния продуктов директор на HMD Global Юхо Сарвикас всеки смартфон Nokia, който е включен в програмата Android One, ще получава редовни актуализации за сигурността в продължение на три години, а актуализациите на операционната система ще са две години.

Според Сарвикас ходът представлява „увеличаване на инвестициите в нашия европейски дом“.

„Google Cloud и CGI бяха естествения избор за наши стратегически партньори в облака благодарение на вече съществуващото близко сътрудничество с тях, което гарантира, че прилагаме водещата си технология за сигурност и анализ на данни на световно ниво. Искаме да останем отворени и прозрачни за това как събираме и съхраняваме данни за устройствата и искаме да гарантираме, че хората ще разберат защо и как тези данни се използват, за да подобрят работата на телефоните им. Тази промяна има за цел да потвърди нашето обещание към феновете за чист, сигурен и актуален Android, с акцент върху сигурността и неприкосновеността на личния живот чрез нашите сървъри за данни във Финландия”, казва Сарвикас.

Всичко това се случва в момент, в който технологичните компании по света са следени все по-внимателно от регулаторите заради опазването на потребителската информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още