IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP даде оптимистична прогноза за бизнеса си през 2018 г.

Компанията все още не е отчела резултатите си за фискалната 2017 г., но директорите ѝ гледат смело напред

11:54 | 13.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Директорите на HP са изключително оптимистично настроени за следващата година. Компанията, която произвежда принтери и персонални компютри, обяви, че очаква коригирана печалба на акция от 1,74 до 1,84 долара за отчетната 2018 г., която завършва на 31 октомври следващата година, предава CNBC.

Това е във високия диапазон на прогнозата на Wall Street за 1,68 до 1,86 долара на акция, сочи оценка на Thomson Reuters.

Освен това компанията прогнозира, че свободният ѝ паричен поток ще е „поне 3 млрд. долара“. HP заяви, че очаква да върне 50 до 75% от тези средства на акционерите чрез дивиденти и обратно изкупуване на акции.

HP все още не е отчела резултатите си за фискалната 2017 г. Но през август обяви, че очаква коригирана печалба на акция от 1,63 до 1,66 долара. Анализаторите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че сумата ще е по-скоро 1,64-1,68 долара на акция.

Новините от HP идват на фона на обещаващи данни на трети страни. Информация, публикувана от IDC тази седмица, посочва, че HP е увеличила дела си от глобалния пазар на персонални компютри до 23% от 21,4% година по-рано. Отделно тази седмица Gartner също показа, че HP е топ производителят на компютри в световен мащаб, с 21,8% дял според нея.

Недостигът на компоненти по света създаде предизвикателства пред традиционните производители на електроника. HP обаче заяви, че има и други проекти в процес на разработка, включително такива в сферата на 3D принтирането на метали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още