Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

HP даде оптимистична прогноза за бизнеса си през 2018 г.

Компанията все още не е отчела резултатите си за фискалната 2017 г., но директорите ѝ гледат смело напред

HP даде оптимистична прогноза за бизнеса си през 2018 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Директорите на HP са изключително оптимистично настроени за следващата година. Компанията, която произвежда принтери и персонални компютри, обяви, че очаква коригирана печалба на акция от 1,74 до 1,84 долара за отчетната 2018 г., която завършва на 31 октомври следващата година, предава CNBC.

Това е във високия диапазон на прогнозата на Wall Street за 1,68 до 1,86 долара на акция, сочи оценка на Thomson Reuters.

Освен това компанията прогнозира, че свободният ѝ паричен поток ще е „поне 3 млрд. долара“. HP заяви, че очаква да върне 50 до 75% от тези средства на акционерите чрез дивиденти и обратно изкупуване на акции.

HP все още не е отчела резултатите си за фискалната 2017 г. Но през август обяви, че очаква коригирана печалба на акция от 1,63 до 1,66 долара. Анализаторите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че сумата ще е по-скоро 1,64-1,68 долара на акция.

Още по темата

Новините от HP идват на фона на обещаващи данни на трети страни. Информация, публикувана от IDC тази седмица, посочва, че HP е увеличила дела си от глобалния пазар на персонални компютри до 23% от 21,4% година по-рано. Отделно тази седмица Gartner също показа, че HP е топ производителят на компютри в световен мащаб, с 21,8% дял според нея.

Недостигът на компоненти по света създаде предизвикателства пред традиционните производители на електроника. HP обаче заяви, че има и други проекти в процес на разработка, включително такива в сферата на 3D принтирането на метали.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини
Бившият председател на Qualcomm има амбициите да придобие компанията