IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP Inc ще съкрати между 3000 и 4000 служители в следващите три години

Компанията продължава да се бори със свиването на пазара в ключовите области, в които оперира

09:43 | 14.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският технологичен концерн HP Inc обяви, че ще съкрати между 3000 и 4000 работни места през следващите три години, тъй като производителят на принтери и персонални компютри продължава да се бори със свиващия се пазар. Новината доведе до спад с 1,3% на цената на акциите на компанията в удължената търговия, предава Ройтерс.

HP, която управлява хардуерния бизнес на бившата Hewlett-Packard, обяви през февруари, че ще ускори програмата си за преструктуриране и ще съкрати 3000 работни места до края на фискалната 2016 г.

Главният изпълнителен директор на концерна Дион Уейслър заяви, че пазарът продължава да бъде волатилен, сблъсквайки се с натиск и несигурност.

“Нашите основни пазари са изправени пред предизвикателства, а макроикономическите условия се променят непрестанно”, коментира още той.

HP очаква коригирана печалба за фискалната 2017 г. от 1,55-1,56 долара на акция. Средната оценка на анализаторите е за 1,61 долара на акция според Thomson Reuters I/B/E/S.

Компанията очаква разходите по преструктурирането да са между 350 и 500 млн. долара. Този ход се очаква да генерира годишни икономии в диапазона 200-300 млн. долара годишно от началото на 2020 г.

Според компанията за проучвания Gartner световните продажби на персонални компютри са се свили с 5,7% през третото тримесечие. Това е осмото поредно тримесечие, в което те спадат. Gartner обяви също, че това е най-дълго продължаващият спад в историята на индустрията с персонални компютри. Според IDC обаче спадът на PC пазара се забавя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
SS-23
преди 7 години
HP Inc ще съкрати между 3000 и 4000 служители в следващите три години----Айде и тука започна да изпуска балона ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още