IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HPE сви прогнозата си заради коронавируса

Веригата за доставки на компанията пострада от епидемията

15:06 | 04.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bridget Bennett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bridget Bennett/Bloomberg

Hewlett Packard Enterprise сви прогнозата за свободния си паричен поток за годината, позовавайки се на прекъсвания във веригата за доставки заради епидемията с коронавируса. Освен това компанията не очаква ръст на приходите за тази година, пише Wall Street Journal.

Преди това HPE прогнозира да се върне към ръста на приходите през следващата година. Но това беше преди коронавируса, който повлия негативно на бизнеса по целия свят. HPE продава сървъри, оборудване за съхраняване на данни и свързани услуги на корпоративни клиенти.

Сега HPE разкри, че вече не очаква растеж на приходите за фискалната година, която завършва през октомври, тъй като епидемията доведе до липса на компоненти, а компанията се сблъска и с проблеми с консолидацията на производството в Северна Америка.

Но HPE заяви, че очаква проблемите да бъдат решени до края на годината и запази целта за печалбата за годината в диапазона 1,01 до 1,17 долара на акция, или 1,178-1,94 долара на коригирана база.

Сега HPE прогнозира между 1,6 и 1,8 млрд. долара свободен паричен поток за годината, под предишните 1,9 млрд. до 2,1 млрд. долара.

Приходите за тримесечието, завършило на 31 януари, са се свили до 6,95 млрд. долара от 7,55 млрд. долара година по-рано – по-голям спад от очакваното.

Книжата на HPE записаха 5,8% спад на стойността до 11,86 долара по време на следборсовата търговия.

Компанията от Силициевата долина, родена от разделянето на Helwett-Packard през 2015 г., отчете 333 млн. долара печалба за първото тримесечие, или 25 цента на акция, в сравнение със 177 млн. долара, или 13 цента на акция, година по-рано. На коригирана база печалбата на HPE е нараснала до 44 цента на акция от 42 цента на акция преди година.

Компанията отмени повечето си събития до април заради притесненията за коронавируса, но все още планира да проведе конференцията HPE Discover 2020 в Лас Вегас през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още