IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC остава ангажирана със смартфоните си и с очилата Vive

Очаква се сделката по прехвърляне на таланти към Google да бъде финализирана в началото на 2018 г.

17:59 | 21.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сделката за 1,1 млрд. долара между HTC и Google, която беше обявена днес, сложи край на продължаващите с месеци спекулации, но предизвика нови въпроси. Основният е дали споразумението и капиталът могат да спасят HTC, която се бори с редица проблеми и по-слаби резултати през последните години, пише TechCrunch.

На пресконференция в централата на HTC в Тайпе компанията обяви, че остава ангажирана със собствените си продукти, включително смартфоните и очилата за виртуална реалност Vive, като ще продължи да ги разработва и след като 2 хил. от служителите ѝ (близо една пета от работната ѝ сила) се преместят в Google.

Главният изпълнителен директор и председател на HTC Шер Уан и главният финансов директор Питър Шен представляваха HTC на пресконференцията. Рик Остерлох, старши вицепрезидентът по хардуера в Google, и Марио Куейрос, вицепрезидент по продуктовия мениджмънт, бяха от страната на Alphabet.

Сделката, която се очаква да бъде финализирана до началото на следващата година, трябва да премине одобрение от регулаторите. Съгласно споразумението HTC ще получи 1,1 млрд. долара в брой от Google. Около 2 хил. служители на HTC, повечето от които са работили по смартфона Pixel, ще получат оферти да се присъединят към Google. В допълнение към това Google ще сключи неексклузивно лицензионно споразумение за интелектуална собственост на HTC.

Сделката ще помогне на Google да изгради новата си хардуерна стратегия след години на партньорства с компании като HTC и Motorola Mobility (която купи за 12,5 млрд. долара през 2011 г.) за разработване на устройства.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още