IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC ще съкрати една четвърт от служителите си

Решението ще засегне производственото подразделение на компанията в Тайван

17:40 | 02.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на смартфони HTC планира да се сбогува с около една четвърт от своята работна сила чрез съкращения в производственото му звено в Тайван. Целта на този ход е да ѝ позволи по-добре да управлява своите ресурси, докато продължава да се бори с проблемите с продажбите, предава Ройтерс.

Съкращенията на работни места предполагат нови проблеми за тайванския производител на смартфони, който някога продаваше един на всеки 10 смартфона в глобален мащаб. Неговият пазарен дял обаче се сви, на фона на нарастващата конкуренция на Apple, Samsung Electronics и китайските играчи в сектора.

HTC заяви, че ще съкрати 1500 позиции в производственото си подразделение в Тайван. Това представлява една четвърт от нейните общо 6450 служители по света през юни, сочат данни на компанията.

"Днес HTC обяви план за оптимизиране на производствените организации в Тайван... Този план ще позволи по-ефективно и гъвкаво управление на ресурсите“, посочва HTC.

Всичко това следва сделката за 1,1 млрд. долара в края на миналата година, в рамките на която HTC пренасочи около 2000 свои служители, предимно инженери на смартфони, към Google. Ходът повдигна въпроси относно дългосрочното бъдеще на тайванската фирма.

Намаляването на работната сила се случва на фона на свиването на приходите и продажбите на HTC. През април компанията отчете 5,5% спад на приходите си на годишна база, а през март - 46,7%.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria


 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още