IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei е готова да инвестира над 3 млрд. долара в Италия до 2021 г.

Китайската компания планира да създаде 1000 нови работни места в европейската страна

22:00 | 16.07.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайският телекомуникационен гигант Huawei заяви готовност да инвестира 3,1 милиарда щатски долара до 2021 г. в Италия и да създаде 1000 работни места, предаде Франс прес.

Това съобщение бе направено в момент, когато Huawei може да съкрати стотици работни места в САЩ, където са заети 850 души, посочи The Wall Street Journal. 

"През следващите три години ще инвестираме в Италия 1,9 милиарда долара за закупуването на материали, 1,2 милиарда долара за маркетинг и 52 милиона долара за изследователска дейност и развитие", обясни генералният директор на италианското подразделение на Huawei Томас Мяо на пресконференция в Милано.

По думите му по този начин ще бъдат създадени 3000 работни места, от които 1000 пряко и 2000 непряко, чрез подизпълнители.

Мяо подчерта, че търговското напрежение между САЩ и Китай до момента не е засегнало дейността на компанията в Италия.

Huawei, най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, беше добавен в т.нар. „черен списък“ на Министерството на търговията на САЩ през май, който забранява на американските компании да доставят на китайския гигант произведени от тях нови стоки и услуги, освен ако те не получат лицензи, които обаче вероятно ще бъдат отказани. Но след срещата с китайския президент Си Дзинпин в края на миналия месец, президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че американските фирми ще могат отново да продават продукти на Huawei.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 5
ivailojelyazkov
преди 4 години
Китайската компартия и аббта да правят като вятъра!!!!на целия западен свят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още