IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei открива магазин извън Китай в Рияд

Новината беше съобщена от властите в Саудитска Арабия

17:46 | 15.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Waldo Swiegers/Bloomberg</em></p>

Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg

Китайската технологична компания Huawei планира да отвори собствен магазин в Рияд – най-големия ѝ подобен обект извън Китай, разкри правителството на Саудитска Арабия, цитирано от Ройтерс.

Huawei е сключила договор за наем със саудитската Kaden Investment за магазин, който ще позволи на китайския гигант да получи директен достъп до потребителите предвид нарастващото търсене на дигитални продукти и услуги в кралството, допълва текстът. В него не се споменава кога се очаква търговският обект да отвори врати.

Саудитска Арабия очаква интернет потреблението в кралството да се увеличи до покриването на 82,6% от населението през 2022 г. от 73,2% през 2017 г., посочва Министерството на инвестициите.

От своя страна, Съединените щати призоваха своите съюзници да не използват технологиите на Huawei за изграждането на новите 5G мрежи заради опасения, че компанията може да помага на Пекин да шпионира. Huawei отрича тези обвинения.

Някои телекомуникационни компании от Персийския залив, включително саудитското звено на Zain – Zain KSA, вече сключиха сделки с Huawei за 5G оборудване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още