IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei отвръща на удара

Американските депутати са "ограничени и неинформирани", коментира председателят на китайската фирма по повод обвиненията срещу нея

17:09 | 28.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската технологична компания Huawei Technologies напоследък стана очевидна цел за американските власти, които искат да вдигнат шум около предполагаемия шпионаж и кражба на технологии от страна на Китай. Сега Huawei отвръща на удара, пише Bloomberg.

Ерик Сю, сегашният ротанционен председател на компанията, не спести мнението си в необичайно острата си реакция срещу американските депутати, които говорят за притесненията си от връзките на Huawei и американските колежи. Той говори конкретно за конгресмена Джим Банкс и сенатора Марко Рубио, посочвайки, че те са убедили колегите си да пишат на миинстъра на образованието и да призоват за разследване дали Huawei краде американски проучвания чрез проекти с десетки университети.

"Двамата конгресмени са твърде ограничени или неинформирани. Изглежда, че техните звена са в информационна ера, но умовете им са все още в аграрната ера“, е заявил Сю според изявление на компанията. „Тяхното поведение показва не само невежество относно това как науката и иновациите работят днес, но и собствената им липса на доверие“.

Той допълва, че Huawei просто се стреми да допринесе за академичните изследвания и открито споделя своите констатации.

От години американските политици твърдят за Huawei – един от най-големите производители на телекомуникационно оборудване в света, че е потенциална заплаха за сигурността, защото е свързана с китайското правителство – нещо, което компанията продължава да отрича.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още