IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei прогнозира по-слаб от очакваното удар от санкциите на САЩ

Според последните прогнози американските ограничения ще намалят годишните приходи на бизнеса ѝ с потребителска електроника с около 10 млрд. долара

17:52 | 23.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайският технологичен гигант Huawei Technologies очаква санкциите на американската администрация да му донесат по-малко щети от първоначално прогнозираните. Въпреки това компанията продължава да се оглежда за нови сътрудници, които да заменят американските доставчици.

Според прогнозите на най-голямата технологична компания в Китай американските ограничения ще намалят годишните приходи на бизнеса ѝ с потребителска електроника с около 10 млрд. долара. Това заяви заместник-председателят на Huawei Ерик Сю, цитиран от Bloomberg.

Но цялостната щета върху компанията ще бъде „малко по-малко“ от това, което основателят на Huawei Рън Джънфей първоначално прогнозира, а именно 30 млрд. долара в рамките на две години, посочи Сю.

Компанията продължава да търси алтернативи за отговор на санкциите, засягащи американските технологии, от които се нуждае в производството.

В петък компанията представи най-мощния си досега процесор с изкуствен интелект - Ascend 910, който е създаден като конкуренция на някои от най-добрите продукти на Qualcomm и Nvidia. По-рано този месец компанията представи за първи път и своя софтуер HarmonyOS, който се очаква един ден да замени услугите на Android на Google.

По думите на Сю Huawei също така разглежда и варианти за подмяна на софтуера си за дизайн на чипове, предоставян от Cadence Design Systems и Synopsys Inc.

От май насам технологичният гигант е в неудобното положение едновременно да е както реномирана международна марка, така и част от черния списък на САЩ със санкционирани компании, което ѝ пречи да извършва свободно търговия с американските си доставчици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още