IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хуманоиден робот ще бъде показан по време на Техническия панаир в Пловдив

Очакват се 45 хил. посетители от България и чужбина

17:40 | 08.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: en.sanbot.com</em></p>

Снимка: en.sanbot.com

Хуманоидният робот Sanbot, предназначен за търговски центрове, магазини, ресторанти, хотели, болници, домове за възрастни и училища ще може да бъде видян по време на Международния технически панаир в Пловдив. Изложението ще представи авангардни решения за индустрията и дома от 25 до 30 септември, информират организаторите.

За първи път ще бъде изложен най-големият мотокар, произвеждан в България. Машината е рекордьор, защото може да се справи с товар от 33 тона.  Използва се в пристанища, каменни кариери и леярни, обясняват изобретателите от „17 Н“.

Истински състезателен болид  ще има на щанда на  „Тексимп“. Фирмата доставя  металообработващи машини с цифрово програмно управление от световни марки. Сред тях е и Haas Automation, която има собствен отбор, участващ в надпреварите във „Формула 1“. Негов автомобил ще пристигне в Пловдив.

По улиците на града ще пътува електрически автобус, произведен в Чехия. Той също е един експонатите на Есенния панаир.

Роботът Sanbot пък може да работи като магазинер, сервитьор, помощник в преподаване, охрана, домашен мениджър и личен асистент, казват изложителите от  „Статсофт България“.

Премиера за българския пазар ще има софтуерът за интерактивни карти на  Here, САЩ. Вместо статичната визуализация в тези приложения за смартфони се използва облачно активиране, за да се покаже движението „на живо“ в реално време, обясняват от „Хиър Юръп Б.В. - клон България“. 

От света на цифровите технологии е и дигиталният интерфейс SDM 30, който служи за контрол и защита, измервания  и визуализация в реално време на параметрите на електромотори. Следи едновременно 16 устройства и изписва данните на дисплей, твърдят от  „Елпром Троян“.

Изложбата „Стройтех“ ще покаже иновация за производство и поставяне на термоизолация. Мобилна машина прави на самия строителен обект екстериорни и интериорни 3D панели, а така се пести време, повишава се ефективността и се преодолява сезонният характер на този вид бизнес. Разработката е на  „Мейк България“.

Интересни за специалистите ще са дренажните системи,  хидроизолации и покривни мембрани, представени от „Лексон“. Голямо е разнообразието на дървени къщи от трупи,  миниатюрни къщи  и сауни за градината на „Арктик хаус Финландия“. Ще бъдат експонирани още много  машини, продукти и системи за изграждане, изолация и декорация на различни видове сгради.

Компании от близо 40 държави ще демонстрират модерни изделия от електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето. Очакват се 45 хил. посетители от България и чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още