IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HyperScience набра още 80 млн. долара финансиране

В кръга се включи и нов инвеститор - BOND

13:23 | 20.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: HyperScience</em></p>

Снимка: HyperScience

Технологичната компания Hyperscience, която се занимава с автоматизацията на административна и офис дейност, обяви, че е привлякла инвестиция в размер на 80 млн. долара от серия D.

В съобщение до медиите фирмата, чиято централа е в Ню Йорк, но има офиси в София и Лондон, разкри, че сделката е водена от Tiger Global. Включил се е и нов инвеститор – BOND, а със завършването на този кръг компанията вече е привлякла общо 190 млн. долара.

Bessemer Venture Partners и останалите големи инвеститори също са подкрепили Hyperscience.

От своя страна, компанията планира да използва средствата, за да ускори развитието на своя продукт Hyperscience Platform, в това число за валидиране на данни и неструктурирана обработка на данни. Същевременно сред целите попада и изграждането на екосистема от партньори и значително увеличаване на международното присъствие на компанията, за да може да се отговори на нарасналото търсене. Очаква се през 2021 г. над 25% от бизнеса на компанията да са в Европа.

Припомняме, че през юни тази година Hyperscience привлече 60 млн. долара от серия C след значителен ръст на бизнеса.

От компанията твърдят, че нейната технология автоматизира 95% от входящите данни с над 99,5% точност, което е значително над средното ниво за индустрията (55%).

„Основният проблем на вече познатите технологии за автоматизация е, че те се изграждат върху нарушени бизнес процеси. Без да се коригират тези базови процеси, ефективната автоматизация е невъзможна“, коментира Питър Бродски, изпълнителен директор и съосновател на Hyperscience.

Технологията, която компанията предлага, се развива на принципа на софтуерно-дефинирано управление. То позволява хоризонтална автоматизация от край до край. Бизнесът може да използва комбинация от хоризонтални, подреждащи се блокове и работни потоци, така че изгради вертикални решения за автоматизиране на бизнес процесите, като обработка на искове или отпускане на заеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още