IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И десеткратният ръст на печалбата на Toshiba не отговори на очакванията

Компанията продължава да се бори с финансови проблеми

14:01 | 07.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската компания Toshiba отчете десеткратен скок на оперативната си печалба за първото тримесечие, след като засили съкращаването на разходи в различните си подразделения, но въпреки това показателят не успя да отговори на очакванията на анализаторите, предава Ройтерс.

Японският конгломерат консолидира фабрики, съкращава работни места, предприема действия, с които да компенсира загубата на бизнеса с чипове, който продаде миналата година, за да се справи с дупката от няколко милиарда в счетоводния си баланс, оставена от срива на американското ѝ звено за ядрена енергетика.

И въпреки това Toshiba продължава да среща трудности в това да накара бизнесите, които смята за свои двигатели на растежа, да генерират ръст на печалбата. В това число влизат батериите и медицинското оборудване.

Компанията отчете 7,8 млрд. йени (73,49 млн. долара) оперативна печалба за тримесечието между април и юни, над сумата от 730 млн. йени, обявена година по-рано.

За сравнение, средната оценка на трима анализатори, анкетирани от Refinitiv, беше за 11,63 млрд. йени.

Toshiba запази прогнозата за годишна печалба от 140 млрд. йени, т.е. в съответствие с целите на компанията от нейния петгодишен план за развитие.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още