IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И PayPal очаква удар от коронавируса

Компанията обяви, че епидемията ще повлияе негативно на приходите ѝ

13:42 | 28.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

PayPal заяви, че разпространението на коронавируса ще има негативно влияние върху приходите ѝ и предупреди, че тези за първото тримесечие на годината ще са в долния край на прогнозирания диапазон при обявяването на финансовите резултати през януари, пише CNBC.

Компанията обяви, че очаква приходите за първото тримесечие да са в ниската част на диапазона от 4,78 млрд. долара до 4,84 млрд. долара. PayPal все пак остави прогнозата си за тримесечието същата.

"Понастоящем оценяваме, че негативният ефект от COVID-19 ще бъде намаление с около 1 процентен пункт, на ръста на приходите на PayPal за първото тримесечие на годишна база, спрямо прогнозата за приходите, дадена на 29 януари 2020 г.“, посочва компанията в съобщение до медиите.

PayPal твърди, че международната активност в областта на онлайн търговията ще бъде засегната от коронавируса.

Тази седмица акциите на американските компании се озоваха на червена територия, заради нарастващите опасения, че вирусът ще забави ръста на световната икономика.

Над 81 400 души по света са заразени в коронавируса, а поне 2770 са жертвите.

Новините от PayPal дойдоха, след като вчера Microsoft понижи прогнозата си заради същите опасения. Миналата седмица Apple пък обяви, че не очаква да изпълни прогнозата си за тримесечните приходи заради бързото разпространение на вируса.

Производителите на персонални компютри също подсказаха, че продуктовият цикъл може да бъде засегнат. По време на обявяването на резултатите си за първото си фискално тримесечие HP заяви, че производствените ограничения могат да отложат покупките от бизнеса през втората половина на 2020 г. Lenovo също предупреди, че доставките ѝ ще са засегнати през първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още