IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И TV7 спира излъчването си в мрежата на "Булсатком" *

Телевизията ще спре сигнала към цифровия оператор в полунощ, ако до края на деня не получи отговор на офертата си за договор за 2013 г.

13:05 | 11.01.13 г. 25
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Към момента сателитният оператор „Булсатком“ не е дал отговор на офертата, която ръководството на частната телевизия TV7 е предоставила, за да продължи излъчването на програмите си през доставчика. Ако до края на днешния работен ден сателитната фирма не даде отговор, споразумение между двете страни няма да бъде сключено и тази вечер след полунощ TV7 ще преустанови сигнала си към „Булсатком“.

Това заяви пред Investor.bg изпълнителният директор на частната електронна медия Николай Бареков, когото потърсихме за коментар във връзка с търговските проблеми между цифровия доставчик и TV7. Той изрази убеждението си, че въпреки добрите желания на телевизията да продължи нормалните си търговски взаимоотношения с оператора, явно желание за диалог от "Булсатком" липсва. 

„Ние предлагаме продукт, ние правим програмите, които предлагаме на „Булсатком“. Повече няма да търсим разговори с тях, ако те не отговорят на предложението ни“, категоричен бе Бареков.

Преди седмица Бареков коментира пред Investor.bg, че TV7 е дала две конкретни предложения на доставчика.

„Ние искаме да има твърда цена на абонат за всяка една отделна телевизия. Освен това искаме една определена сума, която „Булсатком“ да изплаща и под нея да не се пада. Както знаете цифровите оператори до някаква степен се опитват да спекулират с данните за абонатите си. Склонен съм да се съглася, че това е бройка, която варира и която се променя, но трябва да бъде въведена една твърда цена, която доставчикът да плаща и под която да не пада“, обясни тогава той.

В момента „Булсатком“ излъчва програмите на частната телевизия „на добра воля“. Операторът няма сключен договор за 2013 г. с TV7 и ако до края на деня не стигне до споразумение с ръководството на медията от утре потребителите му ще бъдат лишени и от този канал.

„Няма телевизия в България, към която „Булсатком“ да няма поне частични задължения. Постъпката на фирмата бе изключително некоректна към нас, а ние се постарахме да бъдем максимално коректни към тях. Дори в момента на практика те излъчват предаванията ни, без да са сключили договор, а това е класическо пиратство“, допълни Бареков.

Припомняме, че от миналата седмица клиентите на доставчика нямат достъп и до bTV и нейните общо шест „нишови“ канали. За да обезщети, поне частично, потребителите си, „Булсатком“ започна излъчването на 10 допълнителни канала.

Казусът между фирмата и bTV достигна и до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и до Съвета за електронни медии (СЕМ). И двата органа излязоха с официални позиции по спора, които бяха почти еднакви - а именно, че проблемите между двете страни имат изцяло търговски характер и те трябва да бъдат решени чрез съвместни компромиси и диалог.

Същевременно в ранния следобед стана ясно, че "Булсатком" е изпратила предложение до изпълнителния виректор на TV7 Николай Бареков за продължаване на преговорите, с което предлага обособяването на отделен пакет на каналите TV7 и "Super 7" с отделна такса. Фирмата предлага 35 на сто от таксата да остава за телевизията.

 

* Допълнена към 15:10 ч. с предложението на "Булсатком" отправено към TV7

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 0 rate down comment 0
k_v_v_
преди 11 години
Все пак конкурса за реклама на цифровизация на стойнос 8 000 000 лв е спечелен от Красимир Гергов, основен акционер в БТВ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 0
against
преди 11 години
Само не разбрах кое е пиратство, при положение, че ТВ7 е безплатна ефирна телевизия и нямат право да искат пари за нея.И те за да го заобиколят това, пускат още някаква измислена телевизия "Super 7", която никой не е чувал, обаче казват, че двете вървят само в пакет. По този начин успяват да накарат хората да си платят и за иначе безплатната ефирта телевизия.Е кое му е коректното на това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 0 rate down comment 0
bernabeu
преди 11 години
То е ясно,че БТВ нокой не ги харесва, не съм видял нито едно положително мнение за тяАз също никога не съм ги гледал, не ми липсват, все ми е тая за тях. Но това което ме притеснява, е каде ще гледаме шампионска лига - остава по-малко от месец. Досега никой не е повдигал този въпрос, но той вече излиза на дневен ред. Дали ще пуснат някоя чужда програма, където ще я излъчват, или ще измислят нещо друго? Ако някой има някаква информация, моля да споделиБлагодаря предварително!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 1
bertram
преди 11 години
Играта е дебела. От една страна по БТВ се рекламират масови ефтини *** ( 'ракия', 'сирене', 'колбас', 'деликате'), а от друга БТВ сама отряза клона с таргет групата за тези реклами. Булсатком-а е доставчика на българското село и малък град, защото там кабеларките са гола вода, а обхват на ефирните я има я няма.... същите тези хора принудени от мизерията потребяват рекламираните по БТВ ***.Интересна за мен е позицията на рекламодателите , защото 35% (реално над 50 от пиещите ефтина ракия и с мезе от палмово сирене) си е сериозна хапка загубен пазар...От друга страна явно дупката от рекламата ще се запълни с реклами от сорта на цифровизацията, предизборни реклами и тн. Така хем властта ще има трибуна, хем трибуната няма да страда за загубените пари от реклама. Обаче какво става с тези 35% булсаткомски семейства, които излизат от Матрицата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 0
jordanpm65
преди 11 години
И без т'ва никой не ги гледа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 3 rate down comment 1
Нaблюдаващ
преди 11 години
Не разбрах защо да сме зомбирани. Аз просто изложих малко пазарни аргументи и логически съждения. Не видях твоите. Това кой е стока и кой - не, си личи ясно по форумите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 7 rate down comment 1
LuckyYou
преди 11 години
Пич я кажи колко лева на месец ти дават да пишеш под статиите от ГЕРБ? Не смяташ ли, че ако се хванеш на нормална работа ще изкарваш повече пари ? Или на теб ти е добре - седиш си на топло пред компа и следиш нещо случайно да не излезне против тях и почваш да ги защитаваш? Не усещаш ли обаче, че всички те виждаме какъв си? Това не те ли притеснява? Или викаш дреме ми, нали ми плащат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 8 rate down comment 1
k_v_v_
преди 11 години
Да бе да, просто на хората им писна от простотията с която заливат БТВ и неадекватното им отношение спрямо всичко и всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 17
bay_h
преди 11 години
Много платени защитници на Була са тук бреей. С такива крякания по форумите и демонстриране на зомбирана фанатична обич към червения монополист си личи що за стока е операторчето :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 14 rate down comment 2
Нaблюдаващ
преди 11 години
Въобще, каква е логиката да искаш най-големият ти доставчик едва ли не да ти финасира продукциите, след като ти довежда камарата реклами до 35% от аудиторията. А оттам и 35% от приходите. М-м?Нещо не чух бТВ да споменават за подялба на тези 35% от приходите от рекламата с Булсат... пропуснал ли съм нещо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още