IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японски държавни фондове обмислят да влязат в битката за Toshiba

Те могат да имат по-голям шанс да придобият конгломерата заради строгите регулации на чуждестранните инвестиции в Япония

11:02 | 15.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Japan Investmen Corp и Norinchukin Bank обмислят придобиването на Toshiba, пише вестник Nikkan Kogyo Shimbun. Това е воден от Япония опит за сделка, който е далеч по-приемлив за регулаторите и мениджмънта от предложенията на чуждестранни фондове, предава Ройтерс.

Фондът за дялово инвестиране CVC Capital Partners, който вече направи предварителна оферта за Toshiba, може да се присъедини към японските фондове за покупката на конгломерата, но фондовете ще са водещи, допълва вестникът.

Изданието посочва, че и други държавни фондове могат да решат да участват.

JIC отказва да коментира въпроса, а представители на Norinchukin не са открити за коментар.

По-рано този месец CVC предложи да превърне Toshiba в частна компания, като се очаква скоро да разкрие подробности относно офертата си за 20 млрд. долара.

Председателят на борда на Toshiba отправи критики към предложението на CVC и заяви, че ще е нужно внимателно обмисляне на офертата, отчасти заради регламентите за чуждестранни инвестиции в японски компании, предлагащи стратегически технологии.

Технологии на Toshiba се използват за насочване на ракети и за други системи за отбрана.

В различни медии се появи информация, че KKR & Co и Brookfield също обмислят да отправят предложения за компанията. Nikkei писа, че CVC планира да обедини усилия с Bain Capital.

Тези новини се появиха, след като Toshiba назначи нов главен изпълнителен директор. Досегашният ѝ лидер Нобуаки Куруматани се оттегли от ръководния пост след множество критики заради проблеми, свързани с управлението му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още