IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM съкращава 1700 служители

Компанията продължава преструктурирането на бизнеса си

14:49 | 07.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания IBM обяви, че съкращава малък процент от служителите си, с което потвърди слуховете, които се появиха по-рано днес в TheLayoff.

Източник, запознат с въпроса, заяви, че съкращенията засягат около половин процент от служителите. IBM има над 340 хил. служители според последното ѝ съобщение. Сега обаче ще се раздели с 1700 души.

"Продължаваме да препозиционираме нашия екип, за да го приспособим към фокуса ни върху сегментите от ИТ пазара с висока стойност, а освен това продължаваме агресивното наемане на хора в критични нови области, които носят стойност за нашите клиенти и за IBM”, коментира говорител на компанията пред CNBC. В страницата за работни места на IBM има 7705 обяви.

Съкращенията се случват в момент, в който IBM се опитва да развие бизнеса си чрез голямо придобиване и постигане на целите за ръст на печалбата.

Книжата на IBM повишиха стойността си с 16% от началото на 2019 г. През април компанията отчете 5% спад на годишна база на приходите за първото тримесечие, които освен това не отговориха на очакванията на анализаторите.

IBM е в центъра на изпълнението на план за придобиването на софтуерния гигант Red Hat за 34 млрд. долара. Очаква се сделката да бъде финализирана през втората половина на тази година.

Преди това IBM е обявявала съкращения на работни места през 2016 и 2017 г. Според годишния отчет на Red Hat към 28 февруари тази година компанията има 13 360 служители.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още