IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск: Да разделим Amazon!

Изпълнителният директор на Tesla заяви, че монополите са лоши

08:29 | 05.06.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск призова за разделянето на Amazon.com, след като автор се оплака в социална мрежа, че не е успял да публикува книгата си през платформата на най-големия онлайн търговец в света, предава Ройтерс.

„Това е лудост @JeffBezos”, написа Мъск в туит, адресиран към главния изпълнителен директор на Amazon. И двамата са милиардери и управляват компании, които се конкурират в изследването на космоса, отвъд задълженията си начело на Tesla и Amazon. „Време е да разбием Amazon. Монополите са погрешни!“, допълни Мъск във втори туит.

Мъск няма законова власт да разбие бизнеса на Amazon.

Търговецът на дребно не коментира призива на ексцентричния милиардер, но заяви, че въпросната книжа на писателя Алекс Беренсон е блокирана по грешка и вече е налична на уебсайта през услугата за електронни книги Kindle. Решението да се даде зелена светлина за продажба на книгата не е свързано с призивите на Мъск, посочва Amazon.

Главният изпълнителен директор на Tesla, който по-рано този месец заяви, че ще си вземе почивка от Twitter, има история с дръзките си изказвания в микроблогинг платформата. Туит от 2018 г., че е осигурил финансиране, за да направи Tesla отново частна, доведе до дело срещу Мъск, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ, по което после беше сключено споразумение.

Според качена в Twitter снимка на съобщението, което Amazon е изпратила на Бернсон, търговецът на дребно е отказал книгата, защото тя не е отговаряла на насоките, но Amazon не уточнява на кои точно и допълва: „Ние насочваме клиентите към официалните източници на здравна информация за вируса“. Книгата на Беренсон носи заглавието „Неразкрити истини за Covid-19 и блокадите: Част 1: Представяне, смъртни случаи и оценки“.

Беренсон не е отговорил на имейл със запитване за коментар. След като Amazon одобри продажбата на книгата, той написа: „Благодаря на @elonmusk и всички, които помогнаха“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Shadow1
преди 3 години
Какво общо има ли, хм. С какво се занимаваш, какво работиш, къща имаш ли? Аз мога ли да дойда и да започна да се оплаквам за нещо от твоята работа, дом, и да давам призиви да я спрат. Много бързо ще намеря за какво да се оплаквам и да искам да се развали каквото си постигнал, това на всички ни се отдава. Това исках да кажа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
khao
преди 3 години
ти изобщо прочете ли статията ? ...и кво общо количеството труд с факта че амазон наистина е некоректен към малките търговци и писатели?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
Shadow1
преди 3 години
Това е подло от страна на Мъск. Безос не е вложил по-малко труд в Амазон, той също може да каже да разделим SpaceX и да го върнем в първи клас...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още