IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск изтри позициите, които заема, от сайта на Tesla

Играта на котка и мишка между основателя на Tesla и регулаторите в САЩ продължава

14:11 | 30.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Илон Мъск използва Twitter, за да съобщи, че е изтрил позициите, които заема в Tesla миналата седмица, месец, след като федералните регулатори поискаха той да се оттегли от позицията на председател на производителя на електромобили, пише Wall Street Journal.

“Миналата седмица изтрих позициите си в Tesla, за да видя какво ще се случи“, гласи публикацията в официалния Twitter акаунт на изпълнителния директор. „Сега съм Нищо на Tesla. Засега звучи добре“.

Почти 90 минути по-късно в друга публикация той предложи да заеме позицията на президент на Tesla, за да отговори на законовите изисквания за директорите на компанията, тъй като друг вариант би „притеснил властите“.

Tesla не е отговорила на запитванията за коментар по случая. Компанията не е разкривала и никакви промени в позициите на Мъск като главен изпълнителен директор и председател, макар че се предполага, че той трябва да се оттегли от втората позиция до средата на ноември като част от споразумението, което сключи с Комисията по ценните книжа и борсите на 29 септември.

Туитът му е свързан с изтриването на позициите му от страницата с мениджърите на Tesla на уебсайта на компанията. Позициите на други директори също са премахнати. Компанията все още не е обяснила защо е направила промените.

Книжата на Tesla приключиха борсовия ден в понеделник с ръст от 1,2%, но по време на следборсовата търговия записаха спад от 1 на сто, преди да тръгнат да се възстановяват.

Последните вълнения в Twitter се случват, след като миналата седмица Tesla отчете рекордна печалба за третото тримесечие, която надмина очакванията на Wall Street. Резултатите увеличиха надеждите, че Model 3 на Tesla може да ѝ помогне да се превърне в истински конкурент на далеч по-големите световни автомобилни производители.

Вчера Baillie Gifford, третият по големина акционер в Tesla, заяви, че иска да влее още капитал в компанията. Инвестиционният мениджър, който притежава 7,72% дял в Tesla, твърди, че подкрепя дългосрочните амбиции на Илон Мъск за компанията. Той определя като предприемач с „визия и амбиция, който работи за социалното благо“, пише CNBC.

"Ако той има нужда от още капитал, ние сме готови да го подкрепим“, коментира Ник Томас, партньор в Baillie Gifford, пред The Times of London. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още