IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иновация със сгъваеми бутилки насърчава рециклирането

Целевата група на стартъпа са компании, които вече имат зелени политики, посочи Радина Попова, съосновател на Hyperfold

11:45 | 28.02.19 г.
Иновация със сгъваеми бутилки насърчава рециклирането

Български стартъп предлага технология, която позволява на обемни цилиндрични форми да бъдат сгънати до минимум и в същото време да са много стабилни в разтворено състояние. Това разказа Радина Попова, съосновател на Hyperfold, в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Тя обяви, че първият продукт на компанията, който се очаква да бъде пуснат на пазара до есента, е сгъваема бутилка, която чрез последователно натискане на три точки намалява обема си.

„Материалът, от който е изработена бутилката, е подходящ за многократна употреба“, каза Радина Попова и поясни, че бутилката има вариант и за еднократна употреба, като стартъпът търси подобни решения и за опаковките.

Според експерта основните ползи от такива продукти ще са две – въглеродният отпечатък от транспорта и логистиката им ще се намали и ще се стимулира рециклирането, тъй като се редуцира и обемът на отпадъците. “Целевата група на стартъпа за момента са компании, които вече имат зелени политики", разказа още неговият съосновател.

Целия разговор вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още