IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интернет бизнесът на Comcast тласна резултатите ѝ нагоре

Компанията е привлякла 379 хил. интернет потребители през последното тримесечие

19:30 | 24.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Comcast повишиха стойността си преди началото на борсовия ден, след като печалбата на компанията за третото тримесечие надмина прогнозите. Резултатът се дължи на факта, че кабелният гигант привлече повече интернет абонати от очакваното, пише Bloomberg.

Компанията отчете печалба от 79 цента на акция, като се изключат някои елементи. Това е над 68-те цента, обявени година по-рано, и освен това надмина прогнозата на анализаторите за 74 цента. Приходите достигнаха 26,8 млрд. долара, в съответствие с очакваното от Wall Street.

Comcast е привлякла 379 хил. интернет потребители през тримесечието, от 363 хил. година по-рано. Гигантът е загубил 238 хил. потребители на кабелните ѝ телевизионни услуги, или над два пъти повече спрямо миналата година. Анализаторите очакваха компанията да добави 334 530 интернет потребители и да загуби 201 хил. телевизионни абонати.

Интернет бизнесът на Comcast се превърна в двигател на растежа ѝ, след като все повече хора се отказват от абонаментите си за кабелна телевизия и се насочват към широколентов интернет, чрез който да гледат стрийминг услуги.

Продаването на интернет е по-печелившо, отчасти защото Comcast не споделя приходите си със собствениците на канали, както е при телевизията.

През април NBCUniversal на Comcast планира да навлезе в населения пазар на стрийминг услуги със собствено предложение, наречено Peacock.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още