IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интернет технологиите ще определят развитието на страните в следващия век

Технологиите, създавани в следващите 30 до 40 години ще определят бъдещето на всеки отрасъл, смята Джак Ма, основател на гиганта в онлайн търговията Alibaba

15:45 | 16.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бъдещето на страните и техните икономически отрасли през следващите 100 години ще се определя от интернет технологиите, които се разработват и въвеждат, прогнозира Джак Ма, основател на гиганта в сферата на електронната търговия Alibaba Group Holding. Изкаването му беше по време на третата Световна конференция по управление на интернет, предава ТАСС.

По думите на Ма, ако се съди по историята, цикълът на всяка технологична революция е около 50 години. През следващите 30 до 40 години ще се въвеждат нови интернет технологии, които ще оказват влияние върху живота на хората и ще определят бъдещето на всяка страна и на всеки отрасъл през следващото столетие.

Според Джак Ма революцията в областта на интернет превръща данните в основен ресурс, а в бъдеще те ще бъдат основен материал в сферата на производството.

Следващите три десетилетия пък ще бъдат най-важните, когато технологиите ще се интегрират в традиционните отрасли на икономиката, посочва той. Ма смята, че промените ще бъдат усетени от всички според това с какво се занимават хората и къде живеят. Периодът ще е добър не само за интернет компаниите, но и за талантите, които ще могат да използват новите технологии.

/БТА/

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още