Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Интернет технологиите ще определят развитието на страните в следващия век

Технологиите, създавани в следващите 30 до 40 години ще определят бъдещето на всеки отрасъл, смята Джак Ма, основател на гиганта в онлайн търговията Alibaba

Интернет технологиите ще определят развитието на страните в следващия век

Снимка: Архив Ройтерс

Бъдещето на страните и техните икономически отрасли през следващите 100 години ще се определя от интернет технологиите, които се разработват и въвеждат, прогнозира Джак Ма, основател на гиганта в сферата на електронната търговия Alibaba Group Holding. Изкаването му беше по време на третата Световна конференция по управление на интернет, предава ТАСС.

По думите на Ма, ако се съди по историята, цикълът на всяка технологична революция е около 50 години. През следващите 30 до 40 години ще се въвеждат нови интернет технологии, които ще оказват влияние върху живота на хората и ще определят бъдещето на всяка страна и на всеки отрасъл през следващото столетие.

Според Джак Ма революцията в областта на интернет превръща данните в основен ресурс, а в бъдеще те ще бъдат основен материал в сферата на производството.

Следващите три десетилетия пък ще бъдат най-важните, когато технологиите ще се интегрират в традиционните отрасли на икономиката, посочва той. Ма смята, че промените ще бъдат усетени от всички според това с какво се занимават хората и къде живеят. Периодът ще е добър не само за интернет компаниите, но и за талантите, които ще могат да използват новите технологии.

/БТА/

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

гледано: 5726   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Радина Колева

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини
ЕК глобява Google с 4,34 млрд. евро по случая с Android