IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в центрове за данни в Европа ще растат през следващите 2 години

Най-голямо се очаква да е увеличението в Германия, Великобритания, Холандия и Франция

09:33 | 09.12.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Огромното мнозинство (92%) анкетирани инвеститори в дългов и собствен капитал очакват общата стойност на инвестициите в центрове за данни в Европа да се увеличи през следващите 24 месеца, посочва се в проучване, поръчано от DLA Piper и цитирано от онлайн изданието property-magazine.eu.

Центровете за данни се използват от организациите за отдалечено съхранение, обработка и разпространение на големи количества данни.

Инвеститорите очакват увеличение на инвестициите в центрове за данни в Европа от 10% до 29% през следващите две години.

През първата половина на 2019 г. вече се забелязва значителен ръст на инвестициите - с 1 млрд. евро само за първото полугодие. За сравнение, целият обем на вложенита в сектора за 2018 г. достига 1,5 млрд. евро.

Инвестициите са повлияни от несигурността около Brexit. Продължаващата слабост на паунда означава, че активите във Великобритания може да изглеждат добра сделка за инвеститорите от еврозоната.

Във все по-взаимосвързан свят с непрекъснато нарастваща нужда от съоръжения за съхранение на данни респондентите очакват да се увеличат таксите за наем в центровете за данни. Над една трета от анкетираните очакват увеличението да бъде 10% или повече.

Според участниците в проучването най-голям ръст на инвестициите в центрове за данни ще има в Германия, следвана от Великобритания, Холандия и Франция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още