IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите на Nintendo искат обяснение за шокиращия спад на цената на акциите

Книжата на компанията преживяваха най-големия двудневен спад на стойността си от 18 месеца насам

13:33 | 04.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Nintendo се сблъска с най-големия си двудневен спад на цената на акциите си от 18 месеца, което обърка анализаторите и накара инвеститорите да търсят обяснение за разпродажбата, пише Bloomberg.

Книжата понижиха стойността си с 6,3% в понеделник, след като в петък загубиха още 4% - най-големият подобен спад от септември 2016 г. Понижението отведе акциите до най-ниската им стойност от септември и най-големия спад спрямо очакванията на Wall Street от близо десетилетие.

Днес анализаторите посрещнаха десетки запитвания от хедж фондове и инвеститори, които искат да разберат каква е причината за разпродажбата. Теориите варират от неуспешно отговаряне на очакванията за положителни изненади в рамките на конференцията Electronic Entertainment Expo (E3) следващата седмица до проблеми с онлайн игрите на Nintendo.

“Шокиращото е, че напоследък имаше доста добри новини, свързани с Nintendo”, коментира анализаторът от Jefferies Group Атул Гойал.

Волатилността на акциите на Nintendo нарасна от април насам, докато инвеститорите се опитват да разберат дали компанията може да запази за втора година инерцията на продажбите, набрана от нейната популярна конзола Switch.

Когато мината седмица компанията обяви новите игри за Pokemon, новината изпрати цената на книжата ѝ с 6,1% нагоре в сряда и четвъртък, но в рамките на следващите два дни отново се отправи надолу.

Слуховете, че най-популярната игра в света – Fortnite, ще бъде обявена за Switch на Е3, вече бяха приети от пазара, коментират анализатори. След като миналата седмица бяха обявени игрите с Pokemon и очакваното продължение на Super Smash Bros., което беше потвърдено за март, инвеститорите останаха с впечатление, че Nintendo няма да обяви нищо допълнително на E3 следващата седмица.

През уикенда Nintendo пусна безплатно демо на предстоящата игра Mario Tennis Aces. Ядосани играчи писаха в социалните мрежи, че играта не може да се играе заради проблеми със свързването, включително има забавяния. Това последва предишни оплаквания за Splatoon 2, онлайн игра, за която част от потребителите твърдят, че е ненужно трудна за игра с приятели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още