IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IT бизнесът видя възможност за растеж в смяна на оперативния модел

Офисът е за социализация, комуникация и лични срещи на екипите, посочи Зорница Янкова, директор "Развитие на човешките ресурси" в Scalefocus

21:24 | 25.09.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Амбициозните и постижими цели, фокусът върху клиентите и клиентската удовлетвореност и адаптивността са сред ключовите фактори за растеж на IT пазара в Европа, Близкия Изток и Африка. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "В развитие" Зорница Янкова, директор "Развитие на човешките ресурси" в Scalefocus.

"В началото на годината не си представяхме, че тя ще се развива така. Трябваше да ревизираме някои от нещата и да се адаптираме към случващото се на пазарите. В известен смисъл в момента сме много по-успешни. Имахме промяна на организацията, на начина, по който оперираме и сега има промяна не само на оперативния модел, но и на услугите, които предлагаме", обясни тя.

Янкова посочи, че компанията е съкратила по-малко от сто души, но компанията е станала по-гъвкава и е преформатирала организацията на работа и така си е осигурила растеж.

"В момента има 60 отворени позиции, различни като профил от това, което търсехме в началото на годината - по-високотехнологични са. Планираме това да продължи и догодина", информира директорът "Развитие на човешките ресурси" в Scalefocus.

По отношение на работата от вкъщи, Янкова каза, че работата е разрешена отвсякъде, стига това да е съобразено с изискванията на проекта и клиента. Тя сподели впечатленията си, че в Scalefocus отчитат, че са по-продуктивни като организация, когато са позиционирани вкъщи.

„Правихме анкети по отношение на нещата, които пречат и от които служителите имат нужда, посочи специалистът и потвърди, че моделът работи. - Той дава гъвкавост и баланс между личните и служебните ангажименти. Все повече вървим към това офисът да е за социализация, комуникация и лични срещи на екипите. В момента атмосферата е по-различна в сравнение с преди."

Янкова разказа и за т.нар. персонализирани придобивки (flex benefits), които компанията е въвела. "Този тип придобивки са нещо, което съществува в малко компании в България. Те са насочени към хората и така те могат да избират от какво имат нужда".

Как се расте в изключително развиващия се пазар на IT сектора? Кои са моделите и стратегиите на персонала в Scalefocus в новата реалност, причинена от коронакиризата? За какво ще се използват офис площите на компанията? Построи ли Scalefocus в Скопие център за развойна дейност?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още