Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Юридическите разходи натежават на печалбата на Wirecard

По предварителни данни приходите са нараснали с 38%

Юридическите разходи натежават на печалбата на Wirecard

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германската компания за разплащания Wirecard, която се бори с твърденията, че има съмнителни счетоводни практики, отчете годишни приходи, които надминаха прогнозите на анализаторите, докато юридическите такси и разходите за одит натежаха над печалбата, пише Bloomberg.

Компанията обяви, че по предварителни данни годишните ѝ приходи са нараснали с около 38% до 2,8 млрд. евро, спрямо прогнозата за 2,7 млрд. евро.

Още по темата

Коригираната печалба е достигнала 785 млн. евро миналата година. Като се изклчат разходите за одит, консултантски и правни услуги, EBITDA е в размер на 794 млн. евро. За сравнение средната прогноза на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, е за 792,3 млн. евро. Компанията ще обяви одитираните си финансови резултати на 8 април.

Книжата на Wirecard понесоха удар миналата година, след като Financial Times посочи в статия, че компанията има съмнителни счетоводни практики. Фирмата отрече всичко това и в опит да обуздае негативната реакция на инвеститорите през октомври предостави на одиторите от KPMG неограничен достъп до всичките си документи.

„Като се има предвид продължаващият голям ръст на броя потребители през 2019 г., както и на структурните двигатели като насочването към безкешовите плащания и стабилния растеж на електронната търговия, ръстът ще остане динамичен през 2020 г.“, коментират анализатори от Hauck & Aufhaeuser в обръщение до клиентите си.

Книжата понижиха стойността си с около 1% до 142,50 евро малко пред 11 ч. във Франкфурт. От началото на годината цената им е скочила с 32 на сто.

Освен това Wirecard потвърди прогнозата си за 2020 г.

Приходите на компанията за 2018 г. записаха ръст, след като фирмата купи над 15 компании за последните няколко години.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Huawei иска отлагане на решението на Великобритания да я отстрани от 5G мрежата