Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Изостава ли образователната система от технологиите?

Обучението трябва да се фокусира върху дигиталните умения и предприемачеството, съветва Джоузеф Джонг от Масачузетския технологичен институт

гледано: 3157   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Образователната система изостава драстично от съвременните технологии и нужди на пазара на труда и това е причината за създаването на FutureHack Innovators Bootcamp от сертифицирания обучител по предприемачество в Масачузетския технологичен институт Джоузеф Джонг. Той коментира бъдещето на образованието за сутрешния блок „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

„Образователната система не се е променила от дните, когато самият аз бях ученик преди повече от 30 години. Технологиите се променят много по-бързо от системата. Дигиталните умения и предприемачеството са двете основни неща за бъдещето. Въпреки това, те не се преподават в училище“, коментира той.

В основата на лекциите на Джонг стои опознаването от студентите на самите себе си и разгръщането на собствените им страсти, защото никой не е в състояние да предвиди нуждите на утрешния ден. Той е на мнение, че е нужно да се поставят основите, за да могат хората да бъдат по-адаптивни, независимо от посоката на развитие на света.

„Всяка промишленост вече е технологична. Това е основата на всеки един сектор. Дори в хранителната индустрия всичко се свежда до технологиите. Не бива да разграничаваме технологичната и нетехнологичната индустрия“, посочи експертът. Според него към момента малък процент от хората се фокусират върху развитието на своите инженерни умения, но той прогнозира, че в бъдеще нуждите на обществото ще са над 50%.

По думите на Джоузеф Джонг училището на бъдещето ще ни учи как да създаваме проекти, как да бъдем креативни, как да придобиваме умения за презентиране и ораторство. „Всички тези умения ще са нужни, независимо от професията ви в последствие“, съветва той.

Повече от разговора за образованието на бъдещето можете да видите във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
33
 
1
преди 2 години
Напротив. Има училища в България (да частни са , но има), в които се преподават предмети като "Предприемачество" и то за 5 клас. Друг е въпросът какво разбират те от този предмет и научават ли нещо изобщо...а и в крайна сметка предприемач и мениджър се раждаш, а не ставаш учейки се. Това са черти на характера, които може да развиеш, а не знания, които да придобиеш. За адаптивността към различни условия - според мен това умение да оцеляваш се възпитава вкъщи, а не в училище."училището на бъдещето ще ни учи как да създаваме проекти, как да бъдем креативни, как да придобиваме умения за презентиране и ораторство" ... училища на бъдещето или училища от миналото се завръщат. Помня,че майка ми е разказвала как са имали допълнителни часове към предмета български език и литература, които са били единствено и само за дебати и разискване на обществени теми. По мое време не съм чувала за подобно нещо...Що се отнася до инженерните умения...или ти се отдава и го разбираш или не. И да се напъваш да си обясниш механиката или съпротивлението на материалите, като си човек на музикалните и сценични изкуства - е няма как да стане.

Още от Новини
Федералната търговска комисия ще разгледа сделката на Amazon и MGM