IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Baidu предупреди служителите ѝ: Зимата идва

Периодът на сътресения обаче носи нови възможности за компанията, твърди той

16:35 | 03.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Baidu Робин Ли отправи хладно предупреждение към служителите на компанията в началото на 2019 г.

„Зимата идва“, предупреди Робин Ли в писмо до служителите на китайската търсачка, пише South China Morning Post (SCMP).

Той посочва, че икономическото преструктуриране е „студено и реално като зимата за всяка компания“, но то също така ще предостави възможности на Baidu.

"Само когато годината стане студена, виждаме качествата на бора и кипариса“, пише Ли, цитирайки китайска поговорка. „Крайно време е Baidu да пристъпи напред като платформена компания“, допълва той.

По думите на Ли изкуственият интелект ще помогне на клиентите на Baidu да намалят разходите, тъй като „историческата трансформация на изкуствения интелект навлиза в различни индустрии, разгръщайки огромен потенциал за растеж и възможност за подобрения“.

Търговската война между САЩ и Китай оказва влияние, китайският икономически растеж се очаква да е по-слаб през 2019 г., а компании като Apple, Ford и Intel са притеснени за икономическото състояние на страната.

Baidu, която често е определяна като китайския Google, беше основна от Ли през 2000 г. и генерира по-голямата част от приходите си от реклама. Тя отчете 27% растеж на приходите за третото тримесечие през октомври до 28,2 млрд. юана (4,11 млрд. долара). В писмото си до служителите Ли посочва, че приходите на Baidu за 2018 г. са надминали 100 млрд. юана (14,6 млрд. долара). 

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още