IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на GameStop продаде акции от фирмата за 12 млн. долара

Междувременно компанията му търси заместник, твърдят източници

11:02 | 17.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на GameStop Джорд Шърман, който се очаква да напусне борещия се с проблеми търговец на видео игри, е продал акции от фирмата за близо 12 млн. долара, пише Bloomberg.

Шърман се е разделил със 76 097 акции от компанията на 15 април при цена от 156,44 долара за брой, сочат документи до регулаторите, подадени в петък. Благодарение на това той се е сдобил с 11,9 млн. долара.

Представители на GameStop не са отговорили веднага на запитването за коментар по въпроса.

Активистът инвеститор Раян Коен, който ще е новият председател на компанията, ръководи усилията за преобръщане на бизнеса на GameStop.

Същевременно фирмата  си търси главен изпълнителен директор, който да замести Шърман, твърдят източници, запознати с въпроса. По-рано тази седмица Шърман загуби около 98 млн. долара от компенсации, след като не изпълни предварително заложените цели за представянето на компанията.

Книжата на GameStop станаха любими на търговците на дребно от форум на Reddit, което изпрати цената им нагоре, въпреки свиването на продажбите и загубата за последната фискална година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още