IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Kickstarter напуска поста

Пери Чен остава председател на борда на директорите

10:45 | 20.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор и съосновател на Kickstarter Пери Чен напусна поста си на ръководител на компанията, пише The Verge.

Чен написа в блога на компанията, че ще остане председател на борда на Kickstarter и има намерение да се фокусира върху „по-големите и дългосрочни нужди на компанията“ от тази позиция.

Чен е с Kickstarter от самото ѝ начало, като в първите пет години служи като главен изпълнителен директор. Той се оттегли от поста за първи път през 2014 г., като остави позицията на другия съосновател Янси Стриклър, и се върна на нея през 2017 г., след като Стриклър реши да напусне организацията.

По това време Kickstarter планираше да разгледа възможност за привличане на човек отвън, сочи информация на Buzzfeed News, но Чен взе нещата в свои ръце.

Новото му оттегляне се случи в същия ден, в който служителите обявиха, че планират да се обединят с Международния съюз на офисите и професионалните служители (OPEIU). Работниците в Kickstarter заявиха, че с този ход искат да работят за по-голяма прозрачност, приобщаване и отчетност.

За свой наследник на поста главен изпълнителен директор Чен избра Азис Хасан, който в момента е директор по дизайна и ръководи продуктовите екипи. Чен написа, че ще работи с него през следващите няколко седмици и месеци с цел да се запази нормалния преход в работата.

Хасан се присъедини към Kickstarter миналата година, а преди това е работил в Refinery29.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още