IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Panasonic: Мъск е гений

Според Казухиро Цуга лидерът на Tesla може да е прекалено голям оптимист

10:10 | 08.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е „гений, който се противопоставя на здравия разум и може да бъде прекален оптимист“, коментира главният изпълнителен директор на Panasonic – японската фирма, която внимателно се насочва към разширяване на партньорството си с американския производител на електромобили, предава Ройтерс.

„Вярвам, че само гениите могат да държат на големите визии, а геният, който познавам, е Илон Мъск“, посочва Казухиро Цуга по време на събитие за млади предприемачи.

Коментарите за Мъск бяха направени в момент, в който Panasonic и Tesla водят преговориза разширяване на своя съвместен завод за батерии в Невада след производствени проблеми и забавяния в Tesla, които обтегнаха партньорските им отношения в последните няколко години.

С прекомерния си оптимизъм, гений като Мъск може да пренебрегне това, което е неудобно и да се насочи директно към визията, посочва Цуга. „В сравнение с тази визия, повечето неща всъщност нямат значение“, посочва той.

„Никога няма да мога да го имитирам“, коментира още той и добавя, че вероятно е по-сигурно никой да не го прави.

Партньорството на Panasonic с Tesla датира отпреди повече от десетилетие, но Цуга е този, който заложи 1,6 млрд. долара в завода за батерии в Невада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 6
khao
преди 3 години
факт, такива хора се раждат един път на 100 години!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още