IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Uber се извини за допуснатите грешки в Лондон

Компанията се опитва да възстанови лиценза си, за да може да оперира в британската столица

17:01 | 25.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новият главен изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи се извини за грешките, които компанията за споделено пътуване е допуснала в Лондон, и обеща да я промени. Коментарът той направи в момент, в който фирмата се бори с решението на града да не подновява лиценза ѝ, предава Ройтерс.

В петък транспортният регулатор в британската столица обяви, че Uber не отговаря на изискванията за таксиметрова услуга и реши да не подновява лиценза ѝ за опериране на местния пазар. Досегашният лиценз на фирмата изтича тази седмица. Властите във Великобритания посочват, че решението им е свързано с подхода на фирмата към съобщаването на тежки престъпления и други проблеми.

„Въпреки че Uber революционизира начина, по който хората се придвижват в градовете по по цял свят, е еднакво вярно, че допуснахме грешки по пътя. От името на всички в Uber от целия свят се извинявам за грешките, които направихме“, написа в отворено писмо Косровшахи. „Ще обжалваме решението от името на милиони лондончани, но ще го направим с идеята, че също така трябва да се променим“.

В понеделник Uber призова транспортния регулатор за преговори възможно най-скоро и обеща да подобри работата си от гледна точка на съобщаването на сериозни инциденти, в опит да възстанови своя лиценз.

По-рано тази година лондонската полиция съобщи, че Uber, която е подкрепяна от Goldman Sachs и BlackRock, не съобщава или забавя прекалено много информацията за сериозни престъпления, в това число сексуални нападения, а това поставя обществото пред рискове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още