IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изслушванията за екстрадицията на Мън Уанджоу започват през 2020 г.

Те ще протекат в периода 20 януари - октомври 2020 г.

09:49 | 07.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки:Архив Ройтерс</em></p>

Снимки:Архив Ройтерс

Главният финансов директор на Huawei Мън Уанджоу ще оспори екстрадирането си в Съединените щати по обвинение в измама в рамките на изслушвания, които ще започнат на 20 януари 2020 г., сочат съдебни документи, след като нейният екип от защитници се появи пред канадския съдия, предава Ройтерс.

Екипът на Мън е предложил изслушванията да приключат през октомври 2020 г., като е предвидено и допълнително време до ноември 2020 г., в случай, че е необходимо.

Адвокат Даниел Коулс, който е от страната на медийните компании, противопоставящи се на забраната за отразяване на случая, потвърди, че съдията се е съгласил с графика на защитата, само с една малка промяна.

47-годишната Мън, която е дъщеря на милиардера основател на Huawei Technologies Рън Джънфей, беше арестувана на летището във Ванкувър през декември по заповед на САЩ. Тя се бори със заповед за екстрадиция по обвинения, че е подвела международни банки за отношенията на Huawei с компания, оперираща в Иран.

Мън, която беше освободена под гаранция във Ванкувър, не се появи в съда.

В изявление Huawei посочи, че няма никакво доказателство, че Мън е подвела банките и нейните действия не са престъпление в Канада. Освен това допълни, че коментарите на американския президент Доналд Тръмп показват, че случаят срещу Мън е „воден от политически и финансови съображения, а не от върховенството на закона“.

Адвокатите на Мън искат спиране на процедурата за екстрадиция на няколко основания, включително твърдения, че от Канадската агенция за гранична служба (CBSA) са отложили ареста на Мън за извличане на доказателства под прикритието на рутинна имиграционна проверка, преди тя да бъде арестувана от Кралската канадска полиция.

Дипломатическите отношения между Канада и Китай се влошиха около ареста на Мън и след като Китай арестува двама канадски граждани, обвинявайки ги в шпионаж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още